Keepin' it cool

maandag, september 04, 2006

Borussia Strakkook: Part I

Om zeker te zijn dat, wanneer ik weer intrek in de Strakzakmansion, niet geconfronteerd wordt met Amerikaanse super-size me taferelen dankzij onze vriendelijke buur, Pizzahut, wat culinaire tips vanuit Bifröst.

Vandaag schaft de pot Spaghetti Carbonara à la manière de Joeri.

Moeilijkheidsgraad:
2 sterren (stukje keek)

Bereidingstijd:
25-35 minuten

Ingrediënten (voor ongeveer 3-4 strakzakkers):
  • 800 gram spaghetti
  • 500 gram champignons (het is dan ook comme chez Dzjoer)
  • 200-300 gram spekjes
  • 4-6 dl room (een deel mag melk zijn)
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:
  • Verhit een grote pan.
  • Breng een grote pot water aan de kook voor de pasta.
  • Gooi de spekjes in de hete pan, zonder boter of olie!
  • Snij ondertussen de champignons in vrij dikke plakjes. Hoe groter, hoe lekkerder.
  • Zorg dat de spekjes halfkrokant gebakken zijn.
  • Gooi de spekjes in een recipiënt en dep droog met keukenpapier.
  • Bak de champignons in dezelfde pan als de spekjes, als je het vocht van de spekjes gebruikt is boter of olie niet nodig.
  • Wanneer de champi's klaar zijn er de spekjes weer bijvoegen.
  • Smijt de pasta ondertussen in het hopelijk al kokende water.
  • Open de brikjes room en giet ze bij de champi-spekmix.
  • Zet op een zacht vuur en laat wat inkoken.
  • Af en toe roeren.
  • Kruid met veel, veel, veel, veel, veeeeel zwarte peper.
  • Als de pasta klaar is, en het water is afgegoten, de pasta bij de saus voegen.
  • Pan van vuur halen.
  • Voorzichtig mengen.

Serveren in een diep bord, met een stukje brood erbij en een drankje naar keuze (geen fristi).

Laat Peter de afwas doen onder toezicht van Ilja. Verbind Joris zijn duim. dUC zorgt voor de sfeerbrengende gezangen.
Zet de restjes in de koelkast. Verwijder 6 dagen later. If not green yet, wacht twee dagen langer.

Smakelijk!Vullend Voedsel

Suggesties? Vragen? Drop ze in de comments!

2 Comments:

  • Looks an afwul lot like the one that I have been making for years, maar ik zie dat er in je taakverdeling geen taak is weggelegd voor mij, dus: two thumbs up!

    By Blogger Stijn, at 5:31 p.m.  

  • mjam da ziet er lekker uit

    By Anonymous Anoniem, at 6:10 p.m.  

Een reactie posten

<< Home