Borussia Strakkook: Part III
Omdat de makkelijkheidsgraad van het vorige recept te laag was, of de tamheidsgraad van de receptenbereiders te hoog, deze week een makkie van formaat.
Een gouwe ouwe: Ballekes in tomatensaus!
Moeilijkheidsgraad:
2 sterren (ne kleine kan het)
Bereidingstijd:
30 - 45 minuten
Ingrediƫnten (voor 4-5 strakzakkers):
Bereiding:
Klaar!
Ikzelf opteer voor de versie met de versgemaakte aardappelpuree. Dan kan je namelijk een fort bouwen! Dolle pret!
Ingrediƫnten:
Bereiding:
Klaar!
Tover de borden op tafel. Schep royale porties puree met daarover de ballekes uit. Zorg dat je overbuur volhangt met tomatensaus!
Een gouwe ouwe: Ballekes in tomatensaus!
Moeilijkheidsgraad:
2 sterren (ne kleine kan het)
Bereidingstijd:
30 - 45 minuten
Ingrediƫnten (voor 4-5 strakzakkers):
- 1 kilogram gehakt (gemengd smaakt het lekkerst)
- 1 grote ui
- 2-3 brikjes passata (dat rode tomatensap)
- enkele laurierblaadjes (ik heb er hier nog wel enkele liggen...)
- paneermeel
- 1-2 ei(eren)
- peper
- zout
- melk
- boter
Bereiding:
- Doe het gehakt in een grote kom.
- Smijt er het ei (zonder schaal) in.
- Een handvol paneermeel overstrooien.
- Het vettige onderdeel:mengen tot je een mooie massa bekomt die kleverig is.
- Zet een kookpot met water op het vuur.
- Rol de balletjes en als het water kookt, gooi ze in het water.
- Haal de balletjes eruit als ze komen bovendrijven.
- Zet een pan op een middelmatig vuur.
- Bak de balletjes lichtbruin.
- Het koken en daarna bakken is om te vermijden dat het "druuuge ballekes" worden.
- Neem de kookpot waarin je de balletjes hebt gekookt.
- Giet er het water uit.
- Snij de ui in kleine stukjes.
- Fruit de ui met wat boter aan tot hij glazig is.
- Open de brikjes passata en giet ze bij de ui.
- Voeg 2-3 laurierblaadjes toe.
- Smijt de balletjes bij het rode sausje.
- Laat even doorkoken.
- Kruid met peper en zout.
- Proeven!
- Smaakt de saus wat zurig? Voeg dan een beetje melk toe. (dan krijg je ook een rozigere kleur in plaats van helrood).
- Weer eens laten koken.
- Proeven!
- Indien nodig bijkruiden.
Klaar!
Ikzelf opteer voor de versie met de versgemaakte aardappelpuree. Dan kan je namelijk een fort bouwen! Dolle pret!
Ingrediƫnten:
- aardappels zoveel je wil (kleine eters, grote eters)
- 1 ei
- melk
- zout
- nootmuskaatnoot
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
- Zet een pot water op het vuur.
- Gooi de aardappelen erin en laat ze koken.
- Als je er kan doorprikken met een vork zijn ze gaar.
- Giet het water van de patatten af (copyright Phille).
- Plet de patatjes met mijn retrostoemper.
- Voeg het ei toe.
- Beetje melk ook.
- Wat zout en nootmuskaatnootmuskaat. (als Ilja mee-eet:stiekem doen, hij merkt het verschil niet!)
- Mengen!
- Proeven!
- Bijkruiden indien nodig.
Klaar!
Tover de borden op tafel. Schep royale porties puree met daarover de ballekes uit. Zorg dat je overbuur volhangt met tomatensaus!
1 Comments:
hopla!
consider this one done.
was nie slecht ook nie, al zeg k t zelf...
Give us more!
ps: enjoying my authentic paki sunglasses, tsjorrie? :-)
By Anoniem, at 12:21 p.m.
Een reactie posten
<< Home